У Counter-Strike створили секретну кімнату для росіян із правдою про війну в Україні

У відеогрі Counter-Strike: Global Offensive з’явилася нова карта з секретною кімнатою, мета якої — донести правдиву інформацію про війну в Україні до російської молоді. Це спеціальний проєкт найбільшої щоденної газети Фінляндії Helsingin Sanomat.

Видання заблоковане в Росії, тому вирішило подолати цензуру в оригінальний спосіб. Газета попросила двох розробників створити карту під назвою de_voyna. Вона виглядає як типовий район у пострадянському місті.

Секретна кімната схована у підвалі під меморіалом із вічним вогнем, куди можна спуститися сходами. Всередині висить мапа російських ударів по цивільних об’єктах України, а також фотографії наслідків окупації Київщини. Коли гравець підходить ближче до знімків, то чує радіо: диктор російською мовою розповідає про вбитих окупантами мирних мешканців. Також у кімнаті представлені репортажі з України від воєнних кореспондентів газети.

Карту презентували 3 травня, у Всесвітній день свободи преси. Її вже завантажили понад 2 тисячі разів. За даними видання, Росія посідає одне з перших місць у світі за кількістю прихильників Counter-Strike: у неї грають від 3 до 4 мільйонів росіян.

Нове та Найкраще

6 204

659

583
940
Більше матеріалів