Український фотограф створив книгу для сина за допомогою штучного інтелекту

Фотограф Валерій Ведута надрукував дитячу книгу про жабу-астронавта, використовуючи програми зі штучним інтелектом. Про це він розповів у соцмережах.

Книга називається «Як жаба-жаба астронавтом стала». Основою для неї була вигадана фотографом історія, яку він часто розповідав сину перед сном. Текст для видання згенерував чат-бот ChatGPT у відповідь на короткий запит, а ілюстрації були створені генератором зображень Midjourney. Макет книги Валерію допомогла зробити дружина у програмі Adobe InDesign.

zhaba zhaba book cover
zhaba zhaba book
zhaba zhaba book3
zhaba zhaba book5
zhaba zhaba book9
zhaba zhaba book10
zhaba zhaba book11
zhaba zhaba book12
zhaba zhaba book13
zhaba zhaba book14

«Так, у жаби пальці, а не ласти, і цих пальців інколи більше. Ми не виправили всі помилки, яких припустився ChatGPT. Але історія в тому, що я зробив ілюстровану книгу для своєї дитини, про що завжди мріяв. Без ШІ навряд чи це було би можливо, враховуючи, що малюю я так собі», — поділився Валерій. За словами фотографа, книга сину дуже сподобалася, тому він уже думає над другою частиною історії.

Читайте також: Ґрунтовна праця: Фотографії, надруковані землею

Валерій Ведута народився у селі Щасливцеве на Херсонщині, яке зараз під окупацією. Цьому місцю він присвятив серію автопортретів. Його роботи публікувалися у Vogue Italy, Vogue Portugal, Harper’s Bazaar. Живе і працює у Києві.


Зображення надані автором

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів