На фронті загинув фотограф-натураліст Денис Кривий

Український фотограф-натураліст Денис Кривий загинув у Бахмуті, намагаючись врятувати поранених побратимів. Про це повідомили в Інституті масової інформації з посиланням на первомайське видання «Гард.City», де публікували роботи Дениса.

Кривий служив у Силах спеціальних операцій, куди пішов добровольцем навесні 2022 року, розповів журналіст «Гард.City» Володимир Галузінський. Смерть фотографа підтвердила його дружина Галина Волгіна. «Сьогодні я дізналася про втрату найкращої і найважливішої для себе людини. Мого чоловіка. Мого друга. Мого Сонця. Найкращого батька двох маленьких дівчат», — написала вона.

До повномасштабної війни Денис займався пейзажною та репортажною фотографією, публікувався в журналі «National Geographic Україна», отримав премію Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP). Він також співпрацював із Національним природним парком «Бузький Гард» на Миколаївщині. Кривий був учасником виставок в Україні й за кордоном, а його роботи зберігаються у приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії.

За даними Інституту масової інформації, Денис Кривий — 58-й медійник, який загинув внаслідок російської агресії. Минулого тижня стало відомо про загибель на фронті художника Володимира Чорного, який працював над фільмом «Памфір».

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів