Австрійське містечко поставило паркан, аби відвадити туристів від селфі на тлі гір

Влада австрійського містечка Гальштат встановила паркан у туристичній локації, з якої відкривається мальовничий вид на озеро й гори. Так чиновники хотіли боротися з любителями селфі, пише PetaPixel.

Гальштат популярний серед туристів завдяки гірському краєвиду, що, як вважають, фігурував у діснеївському мультфільмі «Крижане серце» (2013). Завдяки цьому містечко приймає понад мільйон туристів на рік — і багато хто з них прагне зробити селфі на тлі гір. В інстаграмі є понад 830 тисяч публікацій із хештегом #hallstatt.

Місцеві жителі були роздратовані через потік туристів, які створюють забагато шуму на тихих вулицях міста. Минулого тижня мерія Гальштата встановила у популярній локації для селфі дві дерев’яні огорожі, котрі частково закривали краєвид.

Такий крок викликав негативну реакцію у соцмережах — після цього огорожі таки прибрали. Водночас мер міста Александер Шойц заявив, що замість парканів там з’явиться банер із закликом до туристів поводитися тихіше.

Гальштат — не єдине європейське місто, яке вирішило боротися з любителями селфі. У квітні в італійському Портофіно запровадили штрафи для туристів, які занадто довго затримуються у популярних локаціях заради світлин.


Фото: Reinhard Hörmandinger / APA / AFP

Нове та Найкраще

6 201

659

583
939
Більше матеріалів