Карту Counter-Strike з інформацією про воєнні злочини РФ в Україні заблокували для росіян

Місяць тому у грі Counter-Strike: Global Offensive з’явилася карта з секретною кімнатою, присвяченою російським воєнним злочинам в Україні. Мапа є проєктом фінської газети Helsingin Sanomat, забороненої у РФ. Цього тижня видання повідомило про блокування карти для російських користувачів.

Проєкт презентували у Всесвітній день свободи преси. Метою ініціативи було обійти цензуру і донести правду про війну в Україні до російської молоді.

Карта de_voyna виглядає як типовий район у пострадянському місті. Секретну кімнату розмістили у підвалі під меморіалом із Вічним вогнем. Усередині є мапа російських ударів по цивільних об’єктах України, а також фотографії наслідків окупації Київщини й інші матеріали від воєнних кореспондентів газети.

За місяць мапу завантажили 24 тисячі разів, однак тепер ця опція недоступна для користувачів із російською IP-адресою. «Якби російська влада хотіла заблокувати карту, їй довелося б обмежити доступ до всього сервісу Steam, — зазначає видання. — Отже, очевидно, що блокування здійснив постачальник ігрових послуг Valve у США».

Американська компанія поки ніяк не коментувала ситуацію. За інформацією видання, Росія посідає одне з перших місць у світі за кількістю прихильників Counter-Strike: у неї грають від 3 до 4 мільйонів росіян.

Нове та Найкраще

6 271

694

601
958
Більше матеріалів