Останній фільм Хаяо Міядзакі вийде у прокат без трейлерів і реклами

Японська анімаційна студія Ghibli не випускатиме трейлерів та інших рекламних матеріалів до останнього фільму мультиплікатора Хаяо Міядзакі «Як поживаєте?», аби зберегти інтерес до проєкту. Стрічка вийде у прокат 14 липня в Японії, дати прем’єри у США та Європі досі невідомі, пише The Hollywood Reporter.

Студія утримається від промокампанії, оскільки не бачить у ній потреби, натомість хоче зберегти магію фільму для дня прем’єри. Наразі є лише постер картини, який випустили у грудні минулого року.

«Цього літа також виходить один американський фільм. Вони зробили до нього три трейлери й випустили їх по одному. Якщо ви подивитеся всі три, то знатимете все, що буде у фільмі. І як до цього ставляться глядачі? Напевно, є люди, котрі після перегляду усіх трейлерів не захочуть йти на фільм. Тому я хотів зробити все навпаки», — пояснює продюсер картини Тосіо Судзукі.

«Як поживаєте?» стане першою повнометражною анімаційною стрічкою Міядзакі за десять років, а також, ймовірно, останньою у кар’єрі 82-річного режисера. Фільм заснований на однойменному романі письменника Йосіно Гендзабуро: твір вийшов у 1937 році та вважається класикою японської дитячої літератури. У центрі оповіді — історія підлітка Дзюн’їті Хонди на прізвисько Коперу.

Студія Ghibli була заснована мультиплікаторами Хаяо Міядзакі та Ісао Такахатою у 1985 році. За час свого існування вона випустила 24 мультфільми, зокрема «Мій сусід Тоторо» (1988), «Принцеса Мононоке» (1997), «Мандрівний замок» (2004) і «Вітер дужчає» (2013). Торік студія відкрила парк розваг у Японії, присвячений її знаковим роботам.

Нове та Найкраще

6 191

652

581
929
Більше матеріалів