Куратора Британського музею підозрюють у крадіжці тисяч артефактів. Він продавав їх на eBay

Понад 1,5 тисячі артефактів з Британського музею були вкрадені або знищені одним злодієм упродовж багатьох років. Про це свідчить проведене установою внутрішнє розслідування, пише The Telegraph.

Головним підозрюваним у крадіжці британські медіа називають старшого куратора музею Пітера Хіггса, який завідував колекціями середземноморських культур. Він пропрацював в установі три десятиліття і був звільнений на початку цього року.

У розслідуванні йдеться, що Хіггс непомітно видаляв колекційні об’єкти, а потім продавав їх на онлайн-аукціоні eBay, іноді майже за безцінь. Наприклад, у 2016-му він виставив стародавню римську прикрасу за £40, тоді як її справжню вартість оцінюють у £50 тисяч.

Хіггс діяв на eBay під псевдонімом. Проте його вдалося ідентифікувати після того, як один з користувачів виявив акаунт PayPal, пов’язаний зі сторінкою куратора у твіттері.

Поліція проводить власне розслідування, хоча Хіггса досі не заарештували. Родина чоловіка заперечує усі звинувачення. Сумарна вартість викрадених артефактів сягає десятків мільйонів фунтів стерлінгів, деяким із них близько 3,5 тисячі років.

Британський музей заснований у 1753-му, це один із найбільших музеїв світу. У його фондах зберігається понад 8 мільйонів експонатів.


Фото: Depositphotos / rostudio

Нове та Найкраще

6 312

711

618
974
Більше матеріалів