Бронзову статую Будди вартістю $1,5 мільйона викрали з галереї Лос-Анджелеса

Бронзова статуя Будди вартістю $1,5 мільйона була викрадена цього тижня з галереї Barakat у Лос-Анджелесі, повідомляє The Art Newspaper.

Дорогоцінна скульптура була створена японським майстром Тадазу Іінумою у період Едо. Метрову роботу вагою 110 кілограмів зберігали на задньому дворі галереї серед інших творів із каменю та мармуру.

У галереї розповіли, що крадіжку здійснила одна людина. Камери спостереження зафіксували, як злодій підігнав до галереї вантажівку, зламав ворота, а потім за допомогою візка помістив скульптуру в машину і поїхав. Увесь процес тривав пів години.

1603—1868 роки

Галерея звернулася до поліції для пошуку зловмисника. «Це унікальний предмет, який не можна легко перепродати, — каже директор установи Пол Гендерсон. — Ми намагаємося з’ясувати мотиви злодія і те, що він збирається робити з твором».

Галерея Barakat належить колекціонеру стародавнього мистецтва Фаєзу Баракату. Окрім виставкового простору в Лос-Анджелесі він володіє ще трьома однойменними галереями у Лондоні, Сеулі та Гонконзі.

Нове та Найкраще

6 245

683

594
949
Більше матеріалів