Автори «Дивних див» відновили роботу над фінальним сезоном

Сценаристи серіалу «Дивні дива» (Stranger Things) підтвердили, що виробництво п’ятого й останнього сезону відновлено. Відповідне оголошення зі словами «Ми повернулися» опублікували 27 вересня на сторінці авторів шоу в соцмережі Х.

Виробництво «Дивних див» та низки інших серіалів призупинили у травні, коли у США розпочався страйк Гільдії сценаристів. Він завершився цього тижня, ставши одним із найтриваліших в історії Голлівуду. Профспілка домовилася про новий контракт із Альянсом виробників кіно і телебачення — і сценаристи почали поступово повертатися до роботи над проєктами.

Дата виходу останнього сезону «Дивних див» поки невідома. Зйомки мали стартувати влітку, але їх також перенесли через страйк акторів. Сюжет теж тримають у таємниці. За словами творців шоу, фінал буде «схожий на те, якби в першого та четвертого сезонів народилася дитина, а потім її накачали стероїдами». Відомо, що до акторського складу приєднається Лінда Гамільтон («Термінатор»).

Перший сезон вийшов на Netflix у 2016 році. Він розповідав про події у штаті Індіана на початку 80-х. Після таємничого зникнення хлопчика його мати, друзі й шеф поліції починають пошуки, розкриваючи існування паралельного світу, який загрожує їхньому містечку. Прем’єра четвертого сезону відбулася у 2022-му.


На кавері: Актори серіалу «Дивні дива». Фото: Jean_Nelson / Depositphotos

Нове та Найкраще

6 232

673

593
947
Більше матеріалів