У Німеччині ув’язнили колишнього музейника, який підробляв картини і продавав оригінали

Колишній технічний працівник Німецького музею в Мюнхені отримав тюремний термін за крадіжку картин та їх подальший продаж. На отримані кошти чоловік купував предмети розкоші, пише The Art Newspaper.

Тридцятирічного злодія, чиє ім’я не розголошують, засудили до року та дев’яти місяців ув’язнення і зобов’язали відшкодувати понад €60 тисяч. Його визнали винним у крадіжці зі сховища музею чотирьох картин і продажу трьох із них через аукціонний дім у 2016—2018 роках. Вкрадені полотна злодій замінив копіями, а оригінали видавав за твори мистецтва з родинної колекції.

У результаті чоловік продав роботи «Королевич-жаба, або Залізний Генрих» Франца фон Штука, «Дегустація вина» Едуарда фон Грютцнера та «Дві дівчини, які збирають дрова в горах» Франца фон Дефреггера.

«Королевич-жаба або залізний Генрих», Франц фон Штук, 1891 рік. Зображення: Wikimedia Commons

На виручені кошти зловмисник купив квартиру, дорогий годинник та «роллс-ройс». Відносно м’який вирок винесли через те, що чоловік раніше не мав судимості та розкаявся у злочинах, скоєних кілька років тому.

Німецький музей (Deutsches Museum) є найбільшим музеєм науки й техніки у світі. Там зібрано близько 28 тисяч експонатів, що представляють пів сотні наукових галузей. Свою колекцію мистецтва установа зберігає переважно у сховищах.


На кавері: Німецький музей у Мюнхені. Фото: Burkhard Mücke / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 234

677

594
947
Більше матеріалів