Англійський виш пропонує здобути ступінь магістра магії

Університет Ексетера в Англії наступного року запустить магістерську програму з вивчення магії та окультних наук. Інноваційний курс післядипломної освіти поєднує вивчення історії магії з іншими предметами, йдеться на сайті вишу.

Програма стартує у вересні 2024-го в Інституті арабських та ісламських досліджень. Викладачами курсу стануть академіки у галузі історії, літератури, філософії, археології, соціології, психології та релігії. Вони розкажуть про історію магії та її вплив на суспільство й науку в усьому світі.

Вибір модулів включає драконів у західній літературі та мистецтві, легенду про короля Артура, палеографію, ісламську думку, археологічну теорію і практику, зображення жінок у Середньовіччі й філософію психоделіків. Курс дозволить аспірантам вдосконалити такі навички, як творче та аналітичне мислення, допитливість і самосвідомість, зазначають у виші.

«Цей курс дасть можливість переглянути припущення про те, що Захід є місцем раціоналізму й науки, тоді як решта світу — місцем магії та забобонів, — каже професорка Емілі Селов. — Деколонізація, дослідження альтернативних епістемологій, фемінізм та антирасизм є основою цієї програми».


На кавері: Намисто з пентаклем у Музеї чаклунства та магії, графство Корнуолл. Фото: Ethan Doyle White / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 237

677

594
948
Більше матеріалів