Дві фастфуд-мережі виграли справу щодо розміру бургерів на рекламних фото

Суд у Нью-Йорку відхилив позов проти компаній McDonald’s і Wendy’s. Один із клієнтів звинувачував мережі закладів швидкого харчування в тому, що їхні гамбургери на рекламних фотографіях виглядають більшими, ніж вони є насправді. Про це пише видання Restaurant Business.

Минулого року Джастін Кім’єнті подав до суду на дві мережі. Він стверджував, що замовив два типи чизбургерів у Wendy’s і «Біг Мак» у McDonald’s, а потім виявив, що вони значно менші, ніж у рекламі. У позові йшлося, що компанії використовували в рекламі напівсиру яловичину, яка на 25% більша за розміром за готову.

Суддя окружного суду США Гектор Гонсалес заявив — позивач не надав достатніх доказів того, що він постраждав від реклами бургерів. «Зусилля відповідачів представити апетитні зображення своїх продуктів нічим не відрізняються від використання іншими компаніями візуально привабливих зображень для створення позитивних асоціацій зі своїми продуктами», — наголосив суддя.

Наприкінці літа аналогічний позов подали проти мережі Burger King, і суд відмовився його відхиляти на прохання компанії. На думку позивачів, гамбургер Whopper виглядає на знімку в меню більшим, ніж є насправді. Рішення стосовно правомірності звинувачень прийматимуть присяжні.


Фото: AYArktos / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 237

677

594
948
Більше матеріалів