У Києві пошкодили вуличну фотовиставку про журналістів на війні

Невідомі вчинили акт вандалізму щодо фотовиставки The War Is Not Over Yet («Війна ще не закінчилася») в Іллінському сквері Києва. Про це повідомив Інститут масової інформації (ІМІ), який є співорганізатором експозиції.

Виставку відкрили 16 вересня, в день пам’яті Георгія Ґонґадзе і всіх убитих українських журналістів. На стендах виставки зібрано історії та світлини журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які загинули, були поранені або опинилися в полоні з 24 лютого 2022 року.

Експозиція мала тривати до кінця цього тижня, проте 2 жовтня партнери помітили на стендах образливі написи й демонтували їх. Портрети було пошкоджено написами з образами та запереченням збройної агресії Росії проти України.

ІМІ звернувся до СБУ та Київської міської прокуратури щодо розслідування кримінального правопорушення. Також власників камер поблизу Іллінського скверу просять надати копії записів для встановлення зловмисників.

За півтора року виставка побувала у восьми містах України — Хмельницькому, Харкові, Тернополі, Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці й Одесі. Такий випадок стався вперше, кажуть у ІМІ. Там нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 536 злочинів проти журналістів і медіа в Україні.

Нове та Найкраще

6 237

677

594
948
Більше матеріалів