Серіал про українців у перші дні вторгнення вийде на Netflix

На стримінговому сервісі Netflix уперше відбудеться прем’єра українського серіалу, повідомила кіностудія FILM.UA Group. Це художній проєкт «Перші дні» (Those Who Stayed) про життя у Києві на початку повномасштабного вторгнення.

«Перші дні» — це шість історій від шести режисерів, яких об’єднала шоуранерка серіалу Анастасія Лодкіна. До проєкту долучилися Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька («Кріпосна»), Артем Литвиненко («Нюхач»), Валентин Шпаков («Перші ластівки»), Павло Остріков («Ти — космос») та Катя Царик («Обійми мене»).

Автори надихалися історіями містян, які залишалися у столиці в лютому-березні 2022 року. Кожен епізод є мініфільмом, навіяним справжніми подіями, а деякі персонажі мають прототипів у реальному житті. Одним із них став актор і співак Андрій Данилко, який вів стрими зі своєї квартири.

Прем’єра серіалу відбудеться на Netflix 1 листопада. Окрім України його зможуть побачити користувачі стримінгу в Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, а також балтійських і балканських країнах. Крім того, в Австралії, Франції, Ісландії та низці інших держав стрічку покажуть національні телеканали.

Співпродюсерами виступили телеканали Швеції (SVT), Норвегії (NRK) та Фінляндії (YLE). «„Перші дні“ став наймасштабнішим спільним виробництвом з іншими країнами з лютого 2022 року, — каже продюсерка проєкту Катерина Вишневська. — А також це перший український проєкт, що фактично замовили іноземні канали, — і покажуть його саме українською».

Нове та Найкраще

6 207

661

583
942
Більше матеріалів