Бот на основі нейромережі створює абстрактні ілюстрації ідеальних професій людей

У січні британець Мартін Макаллістер, співробітник студії дизайну Otherway, запустив у твіттері бот, який працює на основі штучного інтелекту та допомагає людям візуалізувати роботу мрії, повідомляє It’s Nice That. Користувачі буквально дають опис того, чим вони хотіли б займатися, а нейромережа обробляє текст і створює на його основі абстрактні зображення.

Деякі професії цілком реальні, інші мають іронічний характер: так, штучний інтелект демонструє, як може виглядати посада трофейної дружини, інтернет-троля, лідера культу чи жаби-бухгалтера. Частина аудиторії спеціально намагається заплутати бот, створюючи нереалістичні описи.

«Є щось забавне в інтерпретації машинами наших думок і снів, іноді вона лякаюче буквальна», — зазначає Макаллістер. Наприклад, на запит «трофейна дружина» нейромережа створила зображення жінки із золотим кубком замість голови. При цьому Мартін упевнений, що ілюстрації виглядають абсурдними лише на перший погляд, — якщо уважніше придивитися до деталей, можна знайти знайомі образи та закономірності.

Зростання популярності використання штучного інтелекту в різних сферах Макаллістер пов’язує, зокрема, з тим, що технологія стала доступною для широкого кола користувачів, існують безкоштовні бібліотеки та платформи, наприклад Google Colab, де розробники обмінюються скриптами. «Зараз є безліч неймовірних технологій, в які люди можуть вникнути, маючи лише невеликі знання в галузі кодування», — уточнює автор бота.

Нове та Найкраще

6 037

591

546
880
Більше матеріалів