Американка випадково купила за безцінь картину відомого митця. Твір оцінили у чверть мільйона доларів

Випадково знайдена в комісійному магазині робота американського художника Ньюелла Конверса Ваєта буде продана на аукціоні цього місяця. Її вартість оцінюють у чверть мільйона доларів, пише Artnet.

Кілька років тому американка зі штату Нью-Гемпшир, чиє ім’я невідоме, за $4 придбала в комісійній крамниці Savers запорошену картину в рамці. Після безуспішної спроби ідентифікувати роботу в інтернеті жінка залишила її в шафі та забула про це.

У травні 2023-го вона натрапила на полотно під час прибирання та вирішила опублікувати фото у фейсбук-групі «Речі, знайдені у стінах». Невдовзі з нею зв’язалася мистецтвознавиця Лорен Льюїс, яка розповіла, що автором роботи є Ньюелл Конверс Ваєт — художник і ілюстратор першої половини ХХ століття. Він, зокрема, оформлював дитячі книги, серед яких «Пригоди Тома Соєра», «Робінзон Крузо», «Острів скарбів» тощо. Також створював календарі, плакати й афіші.

Зображення: Bonhams Skinner

Придбаний жінкою твір був визначений як один із варіантів дизайну обкладинки для роману Гелен Гант Джексон «Рамона». Книга розповідає історію дівчини-сироти на тлі завершення Американо-мексиканської війни. Малюнок зображує головну героїню та її мачуху у строгій чорній сукні.

Як саме твір опинився в комісійному магазині, також невідомо. 19 вересня аукціонний дім Bonhams Skinner у Массачусетсі виставить цей лот на торги. Його оціночна вартість — від $150 до $250 тисяч.

Нове та Найкраще

6 309

710

617
971
Більше матеріалів