У Японії створили застосунок, що розпізнає та видаляє фото оголених дітей

Японський стартап Smartbooks розробив додаток, що автоматично розпізнає та видаляє з телефонів дітей знімки оголеного тіла, — так їх хочуть захистити від сексуальної експлуатації в мережі, повідомляє Vice. Робоча назва застосунку — Kodomamo, що є комбінацією японських слів «дитина» і «захищати».

Застосунок працює на основі технології штучного інтелекту та фіксує зображення оголених статевих органів, грудей і нижньої частини живота. Після видалення фото батькам чи опікунам дітей надходить сповіщення, що попереджає їх про потенційну небезпеку.

Дитячий фонд ООН та Всесвітня організація охорони здоров’я повідомили, що під час пандемії COVID-19 ризик сексуальної експлуатації дітей збільшився, адже вони проводили більше часу в інтернеті. У зв’язку з цим деякі країни почали шукати нові методи боротьби з сексуальними злочинами.

За даними японської поліції, у 2021-му жертвами правопорушень, скоєних у соціальних мережах, стали 1 811 дітей, що є найбільшим показником в історії країни. Близько третини справ стосуються закону про «дитячу порнографію», у тому числі йдеться про селфі оголених дітей.

На думку співзасновника Smartbooks Наото Томіти, застосунок компанії запобігатиме розповсюдженню заборонених зображень та допоможе батькам почуватися спокійніше. У розробці додатку взяли участь співробітники Університету охорони здоров’я Фуджіта та поліцейського відділку префектури Айті. Зараз він знаходиться на стадії бета-тестування.

Нове та Найкраще

6 204

659

583
940
Більше матеріалів