Британська компанія створила надувні резервуари для води — вони зроблені з бетону

Компанія Deploy подарувала жертвам турецько-сирійського землетрусу резервуари для зберігання питної води, розповідає Dezeen.

Пол Мендьєта та Берен Каялі придумали надувну конструкцію на 14 тисяч літрів води. Вона зроблена із запатентованого матеріалу Concrete Canvas, який складається з цементу, прошарованого між тканиною і полімерною підкладкою. Шар бетону можна оновлювати після пошкодження.

Виробництво знаходиться у селищі Понтіклан в Уельсі. Зараз резервуари звідти доставляють у складеному вигляді до потрібного місця гелікоптером, скидають і вже на землі збирають. Їх надувають електронним насосом і обприскують водою до повного зволоження. За добу виріб твердне і його можна наповнювати питною водою. Перевага такої ємності перед традиційними пластиковими у компактності. Замість одного пластикового у транспортному засобі можна вмістити 6 резервуарів Deploy.

Турція вже отримала 14 таких конструкцій. Вони стануть у пригоді людям у постраждалих районах, які досі відновлюються після землетрусу і не мають доступу до чистої води.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів