Джонні Депп виграв суд проти Ембер Герд — актор отримає $15 мільйонів компенсації

Джонні Депп виграв суд проти колишньої дружини Ембер Герд у справі про наклеп та одержить компенсацію у розмірі $15 мільйонів, повідомляє Sky News. Процес проходив в окрузі Ферфакс протягом шести тижнів та активно обговорювався у мережі. Актори звинувачували одне одного в аб’юзі та спробах приховати правду про їхній шлюб.

У 2018-му видання The Washington Post опублікувало статтю, у якій Ембер Герд стверджувала, що зазнала домашнього насилля. Двома роками раніше акторка звернулася до суду Каліфорнії, заявивши, що чоловік зловживає алкоголем, ображає її вербально та фізично, і домоглася видачі тимчасового заборонного припису. Тоді ж пара розлучилася, усього через п’ятнадцять місяців після одруження.

Джонні Депп заперечував обвинувачення та у 2019 році подав позов проти Герд з вимогою компенсації у розмірі $50 мільйонів. Артист, тричі номінований на «Оскар», зазначив, що неправдиві свідчення колишньої дружини коштували йому кар’єри і репутації. Депп втратив роль капітана Джека Горобця у франшизі «Пірати Карибського моря» та чаклуна Грін-де-Вальда у проєкті «Фантастичні звірі». Протягом останніх трьох років актор зіграв лише у двох стрічках — «В очікуванні варварів» та «Мінамата».

У 2020-му Ембер Герд подала зустрічний позов, звинувативши колишнього чоловіка у спробі зганьбити її у пресі — акторка вимагала виплату у розмірі $100 мільйонів. Суд округу Ферфакс розглядав одразу дві справи й постановив, що акторка також має одержати $2 мільйони компенсації. Джонні Депп підкреслив, що ніколи не бив Ембер Герд чи будь-яку іншу жінку. Одним зі свідків на процесі стала топ-модель та колишня дівчина актора Кейт Мосс, яка підтвердила, що ніколи не зазнавала від нього насильства.

Протистояння експодружжя триває більше п’яти років. Нагадаємо, у 2020-му Джонні Депп програв справу про наклеп проти Ембер Герд та британського таблоїду The Sun, який назвав його «людиною, що б’є свою дружину». Наступного року актори знову опинилися у суді в Нью-Йорку. Депп звинуватив колишню дружину у брехні про пожертвування $7 мільйонів на благодійність та домігся перевірки її рахунків.

Нове та Найкраще

8 399

1 045

861
1 317
Більше матеріалів