В Австралії відкрився перший у світі центр психоделічної медицини

У Мельбурні відкрився перший дослідний центр психоделічної медицини Psychae Institute, створений міжнародною командою вчених з Університетської клініки Цюриха, Королівського коледжу Лондона і Університету Торонто, повідомляє Mixmag. Організація буде займатися розробкою психоделічних препаратів для лікування ментальних розладів, депресії, ПТСР та інших захворювань.

Інститут працює на некомерційній основі. Тут планують проводити доклінічні та клінічні випробування психоделіків, у тому числі галюциногенних грибів, MDMA і DMT — наркотичної речовини, що міститься в рослині аяуаска: індіанські шамани використовують її для приготування спеціального відвару і «спілкування з духами».

Клінічні дослідження центру розпочнуться у 2022 році. Команда інституту сподівається створити психоделічні препарати, які будуть схвалені національними службами охорони здоров’я і дозволять мінімізувати побічні ефекти при лікуванні пацієнтів. Раніше вже проходили медичні випробування псилоцибіну і MDMA, проте для того, щоб вони стали офіційно зареєстрованими ліками, потрібні масштабні дослідження.

«Сьогодні багато людей із психічними розладами змушені шукати псилоцибін на чорному ринку або летіти до таких країн, як Перу, щоб спробувати аяуаску в неклінічних умовах. Наше завдання полягає в тому, щоб збільшити кількість наукових даних, що підтверджують безпечне використання цих сполук для лікування пацієнтів, і в кінцевому результаті прийти до реєстрації ліків у глобальних регулюючих органах, включаючи Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США», — підкреслив один із співзасновників інституту Деніел Перкінс. Організація куруватиме медичні дослідження не тільки в Австралії, але також у Великій Британії, Канаді, Бразилії та країнах Європи.

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів