У Нідерландах майстер уперше зробив тату за допомогою роборуки, підключеної до 5G

У Нідерландах художник Вес Томас зробив експериментальне татуювання за допомогою роборуки, підключеної до 5G, повідомляє Daily Mail. Акцію провели в рамках рекламної кампанії оператора мобільного зв’язку T-Mobile Netherlands, щоб продемонструвати швидкість і надійність мережі. Томас наносив малюнок на руку манекена, в той час як роботизований механізм з невеликою голкою на кінці копіював рухи Веса. Таким чином художник уперше в історії зробив тату дистанційно. Ідея проєкту належить нідерландському креативному агентству Anomaly Amsterdam.

Випробувати на собі новаторський метод погодилася актриса Стейн Франсен, зап’ястя якої тепер прикрашає мінімалістський геометричний малюнок під назвою «Неможливе татуювання». За словами артистки, абстрактне зображення символізує її любов до природи, серфінгу і піших прогулянок.

Роботизовану руку розробив британець Ноель Дрю і його технологічна команда The Mill. На створення механізму пішло шість тижнів, більшу частину його елементів роздрукували на 3D-принтері. «Ми повинні були відстежувати рух рук людини в реальному часі, повністю контролювати дії робота й оперативно передавати дані через мережу 5G», — говорить Ноель Дрю.

Перш ніж зробити тату актрисі, команда протестувала механізм на різних овочах. За словами Дрю, в ході випробувань постраждав не один гарбуз, перш ніж команда удосконалила технологію. Організатори акції підкреслюють, що при затримці або втраті зв’язку робот міг створити хаотичний малюнок і проєкт був би зірваний, проте завдяки високошвидкісному з’єднанню 5G рухи руки людини і робота були практично синхронні, а інструкції виконувалися з точністю до міліметра.

Нове та Найкраще

6 156

644

574
913
Більше матеріалів