У Google з’явилася функція пошуку двійників тварин на полотнах відомих художників

У 2018 році Google запустив функцію Art Selfie, завдяки якій користувачі могли порівняти своє фото з роботами відомих художників та знайти двійника у світі мистецтва. Тепер компанія створила аналогічний інструмент для знімків домашніх тварин, про це повідомляють у блозі Google.

Завдяки технології штучного інтелекту програма Pet Portraits аналізує фотографії кішок, собак, рибок, птахів, черепах та інших улюбленців і шукає максимальну відповідність. У каталозі Google Arts & Culture зібрані не лише полотна європейських художників, а й давньоєгипетські статуетки, мексиканський стрит-арт, традиційні китайські акварелі та інші форми мистецтва різних епох. У колекції знаходяться десятки тисяч оцифрованих картин та фотографій, наданих музеями й галереями — партнерами програми Google Arts & Culture.

Алгоритм автоматично підрізає знімки користувачів так, щоб тварина знаходилася в центрі кадру, а її схожість із картинним героєм здавалася правдоподібною. Зокрема, Pet Portraits враховує розміри тварини, її вигляд, породу та забарвлення шерсті. Клікнувши на фінальний результат, користувач може більше дізнатися про твір і художника, який його створив. Додаток безкоштовний і доступний для користувачів Android та iOS.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів