Знімки з останньої фотосесії Курта Кобейна продадуть у форматі NFT

Фотограф Джессі Фроман продасть знімки Курта Кобейна на онлайн-аукціоні у форматі невзаємозамінних токенів — зображення були зроблені за кілька місяців до смерті музиканта у 1994 році, повідомляє Rolling Stone. Автор об’єднає 104 знімки вокаліста Nirvana в одну NFT-роботу, деякі кадри ніколи не публікувалися раніше.

У впізнаваній серії музикант позує в леопардовій шубі, шапці-вушанці та сонцезахисних окулярах у білій оправі. Аукціон стартує 3 травня і триватиме чотири дні. Початкова ставка — 27,27 ефіріумів ($72 тисячі), що є відсиланням до віку загибелі музиканта. Подивитися деякі зображення можна на сайті Фромана, але лише покупці отримають усі знімки з високою роздільною здатністю і право володіння роботою.

«Це щось особливе, що більше ніколи не буде запропоновано», — каже фотограф. Він розглядає останню зйомку з музикантом як історичний момент і впевнений, що вона заслуговує на відповідне ставлення. «Я вважаю Курта кумиром і свого роду героєм світу криптовалюти. Представники цього світу люблять протистояти системі. Для мене таким був Курт. Він був налаштований проти істеблішменту і відверто говорив про це. Я думаю, він би дуже зацікавився арт-простором NFT», — підкреслює Джессі Фроман.

Частину доходів від продажу роботи перерахують організації JED Foundation, діяльність якої спрямована на запобігання самогубствам і турботу про психічне здоров’я підлітків у США.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
884
Більше матеріалів