Вчені розробили пристрій для схуднення, який не дозволяє людям широко відкривати рот

Вчені з Великої Британії та Нової Зеландії створили пристрій на основі магніту для боротьби з ожирінням — механізм не дозволяє людям відкривати рот досить широко для прийому твердої їжі, повідомляє The Guardian. Пристрій, який кріпиться на зуби пацієнта за допомогою фіксуючих болтів, може встановити стоматолог.

Деякі користувачі мережі розкритикували винахід і порівняли його з середньовічним знаряддям тортур. Співробітники Університету Отаго з Нової Зеландії уточнили, що DentalSlim Diet Control — перший у світі внутрішньоротовий пристрій, що допомагає боротися з «глобальною епідемією ожиріння», переводячи людини на рідку дієту. Пацієнт, якому встановили механізм, зможе відкривати рот усього на 2 міліметри.

Винахід випробували на семи жінках з ожирінням із Данідіна, які протягом двох тижнів дотримувалися низькокалорійної рідкої дієти. Уточнюють, що в середньому учасниці дослідження втратили за цей час 6,36 кілограма — близько 5,1% маси тіла. Недоліками пристрою доброволиці вважають дискомфорт у ротовій порожнині і нерозбірливу мову. За словами жінок, вони почувалися напружено, а життя «в цілому було менш задовільним». При цьому механізм не повністю виключає споживання заборонених продуктів. Так, одна з учасниць експерименту розтоплювала шоколад і вживала його в рідкому вигляді.

Незважаючи на суперечливі відгуки, професор Пол Брантон з Університету Отаго вважає, що механізм допомагає виробити нові звички і може сприяти прогресу пацієнта. «Це неінвазивна, оборотна, доступна і приваблива альтернатива хірургічним процедурам», — упевнений учений. В університеті відзначили, що пристрій не розрахований на тривалий процес боротьби із зайвою вагою, але може бути корисний пацієнтам, які потребують операції та не можуть пройти її, доки не схуднуть.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів