У Бразилії зводять нову статую Ісуса Христа, яка буде вища за скульптуру в Ріо-де-Жанейро

У місті Енкантаду на півдні Бразилії зводять 43-метрову скульптуру Ісуса Христа-Покровителя — вона на 5 метрів вища за знамениту статую Христа-Спасителя у Ріо-де-Жанейро, яку неофіційно включили до списку Нових семи чудес світу, повідомляє BBC.

Об’єкт будують з 2019 року. На початку квітня до конструкції приєднали голову і руки, розмах яких становить 36 метрів. Скульптура в Енкантаду стане третьою за висотою статуєю Ісуса у світі — наразі її перевершують тільки пам’ятники в Індонезії (52,55 метра) і Польщі (52,5 метра). При цьому на планеті існують і більш високі релігійні монументи, в тому числі статуї Діви Марії та кілька пам’ятників Будді.

На рівні грудей Христа, на висоті 40 метрів, планують встановити оглядовий майданчик, куди туристів буде доставляти ліфт. Проєкт вартістю $350 тисяч ініціював бразильський політик Адроальдо Конзатті, який у березні помер від коронавірусу. Статую зводять за підтримки Асоціації друзів Христа, за рахунок пожертвувань приватних осіб і компаній. Імовірно, будівництво завершать у 2021 році.

Нове та Найкраще

6 246

683

595
951
Більше матеріалів