США відправлять першого небінарного спортсмена на зимові Олімпійські ігри

Американський фігурист Тімоті Ледюк стане першим небінарним спортсменом, який візьме участь в Олімпійських іграх, — зимові змагання пройдуть у Пекіні з 4 по 20 лютого 2022 року, повідомляє СNN. Кандидатуру 31-річного спортсмена затвердила Асоціація фігурного катання США.

У 2019-му Ледюк став першим відкритим геєм, який виграв золото у парних змаганнях у США. Він ідентифікує свій гендер як той, що не вписується у бінарну систему, виходить за рамки чоловічого і жіночого. На Олімпіаду спортсмен вирушить у парі з фігуристкою Ешлі Кейн-Гріббл, з якою двічі перемагав у чемпіонаті США: у 2019 та 2022 році.

Тімоті Ледюк наголосив, що не хоче, щоб його історія була прикладом рідкісного виключення в історії Олімпіади. «Сподіваюся, інші не фокусуватимуться на тому, що я перша небінарна людина на змаганнях. Нехай це буде нагадуванням, що квір-люди можуть відкрито заявляти про себе та бути успішними у спорті. Ми завжди були тут, але не завжди могли бути відвертими», — заявив американський спортсмен. Свій виступ він присвячує тим, хто з тієї чи іншої причини почувався аутсайдером у фігурному катанні.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет опублікував рекомендації для спортивних організацій щодо справедливості, інклюзії та недискримінації на основі гендерної ідентичності і статі, закликавши ставитися до всіх учасників змагань однаково.

Нове та Найкраще

6 191

652

581
929
Більше матеріалів