Китайський інвестор купив картину Пабло Пікассо за $20 мільйонів і хоче перетворити її на NFT

Китайський інвестор і засновник блокчейн-платформи Tron Джастін Сан придбав на аукціоні Christie’s, де були виставлені твори мистецтва XX століття, картину Пабло Пікассо «Оголена, яка лежить, у кольє» (Femme nue couchée au collier) за $20 мільйонів і роботу Енді Воргола «Три автопортрети» за $2 мільйони, повідомляє Artnet.

На полотні Пікассо зображена кохана іспанського живописця Марія-Тереза ​​Вальтер, а триптих Енді Воргола присвячений дослідженню самого себе — художник створив автопортрети у 1986 році, незадовго до своєї смерті. Підприємець викупив роботи для свого фонду Just NFT, мета якого — оцифровувати і реєструвати великі твори мистецтва у форматі невзаємозамінних токенів.

«Цей аукціон став важливим етапом для фонду Just NFT і його залучення до глобального ринку образотворчого мистецтва. Я вірю, що в майбутньому каталог платформи поповниться ще більшою кількістю творів світового рівня від видатних художників», — написав Сан у своєму твіттері.

Також підприємець уточнив, що загальний обсяг продажів невзаємозамінних токенів тільки за останній місяць перевищив $220 мільйонів. «І тут у гру може вступити Just NFT», — підкреслив Сан. За задумом підприємця, платформа повинна об’єднати роботи всесвітньо відомих художників з технологією блокчейн, а також підтримати молодих авторів, які спеціалізуються на цифровому мистецтві. Фонд буде приймати тільки ті твори, чия оціночна вартість перевищує $1 мільйон.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів