Ліванська художниця створила скульптуру з уламків від вибухів у Бейруті

Ліванка Хаят Назер представила скульптуру з уламків, що утворилися в результаті вибухів у Бейруті. Ними з художницею поділилися жертви трагедії. Про це повідомляє CNN.

Безіменна скульптура жінки зібрана з металу, розбитого скла і побутових предметів. У неї в ногах лежить годинник, який показує 18:08 — точний час, коли прогримів перший вибух 4 серпня.

Хаят Назер працювала в сфері комунікацій, але після початку пандемії коронавірусу вирішила повністю присвятити себе мистецтву. Торік дівчина закінчила скульптуру «Фенікс», яку створила з наметів, зламаних під час протестів у Лівані. Раніше художниця представила скульптуру у вигляді серця з каменів і балончиків зі сльозогінним газом. «Я намагаюся допомагати, лікувати мистецтвом. Це мій спосіб сприймати реальність і підтримувати людей», — каже Назер.

Увечері 4 серпня в Бейруті прогриміли два вибухи з інтервалом у 15 хвилин. Точна причина інциденту досі невідома, але припускають, що це сталося через ремонтні роботи в порту з використанням вибухонебезпечних речовин. Трагедія забрала життя не менше 200 чоловік, 6 тисяч отримали поранення, а 300 тисяч бейрутців втратили дім.


Фото: Joseph Eid / AFP

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів