TikTok видалив пів мільйона відео про війну Ізраїлю та ХАМАС

Китайський соцмедійний застосунок TikTok видалив понад 500 тисяч роликів на тему війни Ізраїлю з терористичним угрупованням ХАМАС, а також закрив 8 тисяч прямих трансляцій через порушення правил спільноти. Про це пише Mashable.

Ізраїль оголосив стан війни після вторгнення бойовиків ХАМАС на територію країни 7 жовтня. Тікток-відео з хештегами #Israel та #Palestine збирали мільйони переглядів. Водночас подібний контент нерідко супроводжується старими фотографіями, ігровими відео і фейковими новинами.

Минулого тижня комісар ЄС із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон попросив великі соцмережі відзвітувати про те, як вони захищають користувачів у Європі від насильницького контенту та дезінформації.

«TikTok виступає проти тероризму, — йдеться у заяві компанії. — Ми шоковані та приголомшені жахливими терактами в Ізраїлі. Ми також глибоко засмучені посиленням гуманітарної кризи, що розгортається в Газі».

Окрім видалення тисяч відео компанія повідомила про оновлену систему виявлення контенту, що містить сцени насильства, і додала більше модераторів, які є носіями арабської мови й івриту, для перегляду відповідних роликів. Також TikTok пообіцяв і надалі адаптувати свої механізми для захисту спільноти.


Фото: Mykola / Depositphotos

Нове та Найкраще

6 207

661

583
942
Більше матеріалів