Українська картина була визнана найкращим документальним фільмом на кінофестивалі у Флоренції

Документальна стрічка української режисерки Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не закінчиться» (This Rain Will Never Stop) отримала головний приз італійського фестивалю Festival dei Popoli. Протягом 60 років його проводили у Флоренції, але в цьому році через пандемію коронавірусу захід вперше відбувся онлайн.

«Цей дощ ніколи не закінчиться» розповідає історію 20-річного Андрія Сулеймана — сина сирійця та українки. Після початку війни в Сирії Андрій з родиною переїхав до України. Тут він вирушив на Донбас в якості волонтера Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій повернувся до Сирії, щоб його поховати.

«Україні довелося стати ареною найжахливіших трагедій ХХ століття: Голодомор, Голокост, Чорнобиль. Сьогодні, будучи воротами до Європейського союзу, країна стала транзитною територією для біженців та жертв воєн — від Донбасу до Сирії. Фільм ілюструє темну ауру місця, якого торкнулася історія, використовуючи потужні чорно-білі кадри, що нагадують велику школу неігрового радянського кіно», — сказано на сайті фестивалю.

«Цей дощ ніколи не закінчиться» також бере участь у IDFA — найбільшому фестивалі документального кіно, який проходить в Амстердамі. В український прокат картина вийде в 2021 році.

Перший документальний фільм Аліни Горлової «Холодний Яр» був знятий у 2016 році. А в 2017-му разом з Іриною Цілик вона представила стрічку «Невидимий батальйон» про жінок, які служать у зоні АТО.


Фото: This Rain Will Never Stop / Facebook

Нове та Найкраще

6 200

652

583
936
Більше матеріалів