У англійському сленгу з’явилося нове визначення — «зукраїнити»

На сторінці англійського сленгового онлайн-словника Urban Dictionary з’явилося нове визначення, пов’язане з війною в Україні, — Ukrained, що в перекладі звучить як «зукраїнити». Дієслово означає становище Росії після вторгнення в Україну, коли у відповідь агресор отримав глобальне приниження: «Росія була зукраїнена».

«Це коли друга за розмірами клептократія світу, яку очолює розумово обмежений і некомпетентний уряд, вирішує вторгнутися на територію мирного сусіда і в кінцевому підсумку отримує такий удар, що її економіка повертається в часі у кам’яний вік», — уточнюють автори Urban Dictionary.

Термін пропонують використовувати в контексті військового, політичного та економічного фіаско Росії. Визначення «зукраїнити» символізує програш агресора, що намагався захопити незалежну державу, але натомість здобув лише почуття провини, з яким будуть жити декілька поколінь росіян. Urban Dictionary створюють користувачі: вони додають усі матеріали. Їх редагують волонтери та оцінюють відвідувачі сайту.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 042

593

549
884
Більше матеріалів