Журі архітектурного конкурсу визначило, як виглядатиме головна площа Чернівців

Журі конкурсу на реконструкцію Центральної площі у Чернівцях назвало переможців, повідомляє міська рада. Переміг проєкт колективу, до якого входили Архітектурна майстерня Олега Пікущенка, студія ландшафтної архітектури KOTSIUBA та команда Expolight.

Мета конкурсу — розробити комплексне планування та благоустрій площі, створити пішохідний простір для відпочинку і дозвілля, де буде проїзд лише для громадського транспорту. При цьому заступник мера Василь Зазуляк заявив, що, допоки не вирішиться питання об’їзду, рух головною вулицею перекривати не будуть.

Проєкт-переможець передбачає створення інклюзивного простору: площа буде зроблена на одному рівні та з використанням безфаскової плитки, тобто поверхня буде гладкою. На площі облаштують сухий фонтан і алею міст-побратимів із QR-кодами, вмонтованими у плитку у вигляді сузір’я, а навколо пам’ятника Шевченку — сквер. Зони біля будівель площі планують використовувати як літні майданчики у теплу пору року.

На участь у цьому конкурсі зареєструвалися 44 авторських колективи з різних міст України, зокрема з Чернівців, Києва, Львова, Дніпра, Полтави, Харкова, Рівного, Івано-Франківська та інших. На розгляд журі було подано 24 проєкти.

тип фонтана без чаші, вода б’є наче з-під землі

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів