Журі назвало українські проєкти, які братимуть участь у грантовій програмі Netflix

Українська кіноакадемія назвала проєкти, які отримають грантову підтримку від Netflix. Загалом 48 команд отримають $15 тисяч на розробку сценарію, а також консультації міжнародних експертів з кіно.

Учасники подали 717 проєктів: 157 документальних, 190 серіалів та 370 повнометражних стрічок. Серед фільмів, які братимуть участь у грантовій програмі, «Азовсталь» Олега Сенцова, «Антонівка» Катерини Горностай, «За Перемогу!» Валентина Васяновича, «Особливе відношення» Антоніо Лукіча та інші. Серед серіалів — «Невимовлене» Жанни Озірної, «Ольга Київська» Валерія Примоста, «Поїзд з України» Лілії Молодецької. У числі документальних проєктів — «Червона зона» Ірини Цілик, «За кадром» Марини Степанської та «Прах, що осідає шаром на поверхні» Зої Лактіонової. Повний список переможців можна подивитися на сайті кіноакадемії.

Проєкти оцінювали продюсерки Наталія Стрибук та Олеся Лук’яненко, представник України в Eurimages Сергій Зленко, кіноексперт Алік Шпилюк, продюсер і сценарист Олексій Гладушевський, документаліст Сергій Буковський, директорка Docudays UA Дар’я Бассель, режисерка та сценаристка Аліна Горлова, продюсер Геннадій Кофман.

Консультації з переможцями проводитимуть викладач кіношколи UCLA Алекс Франклін, сценаристка Барбара Ненс, представник Netflix International Originals Крістофер Мак, телекритик Давид Б’янкуллі, телевізійний коуч Джо Вулф. Також відбудуться дві спеціальні сесії-розмови з творцями документального фільму «Для Сами», режисерським дуетом Ваад Аль-Катеб й Едвардом Вотсом, і з авторами польського серіалу від Netflix «Повінь» — Анною Кепінською та Каспером Байоном.

Нове та Найкраще

6 267

692

600
958
Більше матеріалів