Розпочався прийом заявок на Bird in Flight Prize. Приз — €2 000, найкращі роботи покажуть у Києві та за кордоном

Головний приз — €2 000, приз у спеціальній номінації — €500. Найкращі проєкти визначить міжнародне журі: куратори, фотографи, художники з Великої Британії, Італії, Ірану, Непалу, Перу, США та України. Показ проєктів-фіналістів пройде в Києві, а взимку 2021 року — навесні 2022-го він відбудеться в міжнародних партнерських інституціях.

Розпочався прийом заявок на міжнародний фотоконкурс Bird in Flight Prize. Четвертий рік поспіль редакція Bird in Flight нагороджує авторів, які відступають від стандартів. Переможцями Bird in Flight Prize ставали фотографи з України, Бангладеш і Перу.

Брати участь можуть фотографи з усього світу, обмежень за темами немає. Для участі потрібно відправити серію знімків (від 7 до 12 зображень), яку можна доповнити будь-якими медіа: текстом, відеороликом, інсталяцією тощо. Вартість заявки — €20. Проєкти приймаються до 10 жовтня 2021 року.

Головна премія — €2 000.
У грудні десять серій із шорт-листа будуть опубліковані на сайті Bird in Flight та показані в Києві.
У спеціальній номінації Readers’ Choice Award найкращий проєкт виберуть читачі шляхом онлайн-голосування. Переможцю номінації буде вручений спеціальний приз — €500.
Двадцять п’ять учасників конкурсу також зможуть отримати рецензію на свої роботи від членів журі. Портфоліо-ревю пройде в онлайн-форматі. До складу відбіркової комісії, яка сформує лонг-лист, увійшли:

  • Льоля Гольдштейн, голова Bird in Flight, кураторка
  • Антон Шебетко, художник, редактор Bird in Flight
  • Лілія Куделя, історикиня мистецтв, кураторка Dallas Contemporary та Residency Unlimited
  • Даріус Вайчекаускас, художник, куратор, голова культурних організацій Lithuanian Photographer’s Association Klaipėda Department, Association Arts Zone та Art Creators Union
prueba2-4_paola_jimenez prize
Проєкт «Правила сварки» Паоли Хіменез Кіспе, переможниці Bird in Flight Prize ‘20
3384RH-9-1Rafael_Heygster_prize_2020_corona-2 prize
Проєкт «Коронарапсодія» Рафаеля Гайгстера, що увійшов до шорт-листа премії Bird in Flight Prize ‘20.
288804Alex_Turner_prize_2020-1 prize
Проєкт «Сліпа ріка» Алексa Тернерa, що увійшов до шорт-листа премії Bird in Flight Prize ‘20
3293Gloria_Oyarzabal_04-Colonization-of-the-mind-Beauty_prize_2020
332203_K.Schneider_CutMeASmile05_Absence_prize_2020
Проєкт «Виріж мені посмішку» Кароліни Шнайдер, що увійшов до шорт-листа премії Bird in Flight Prize ‘20

«Хотілося б бачити у проєктах сторітелінг, а у роботі над ними — неформальний підхід. Наша мета — підтримати авторів, які вміють вийти за рамки та доносять свої думки по-новому, як ніхто раніше. Але іноді навіть формальні рішення можуть виглядати неординарно та зі змістом, тож ніяких обмежень немає: ми за будь-яку творчу свободу», — каже Льоля Гольдштейн, голова Bird in Flight.

Крім того, PHMUSEUM спільно з відбірковим журі BiF Prize із надісланих робіт виберуть фотографії та представлять їх на онлайн-виставці на PHMUSEUM’s platform.

Цього року у складі журі:

Bird in Flight Prize — міжнародна премія, організована онлайн-виданням про фотографію та візуальну культуру Bird in Flight з метою підтримати авторів, які шукають нові форми для розповіді історії за допомогою фотографії.

Bird in Flight Prize проходить щорічно з 2018 року. Торік переможницею стала фотографка з Перу Паола Хіменез Кіспе з проєктом «Правила сварки» про вбивство батька. У конкурсі брали участь фотографи з 53 країн. Виставка робіт фіналістів пройшла на вулицях Києва та онлайн. Проєкти шорт-листа 2020 року можна подивитися на сайті Bird in Flight.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів