Розпочався прийом заявок на конкурс новаторської фотографії Bird in Flight Prize ‘20

Головний приз — € 2 000. Найкращі проєкти визначить міжнародне журі: куратори, фотографи, художники та фоторедактори з Великої Британії, Нідерландів, Іспанії, Польщі та Швеції.

16 липня розпочався прийом заявок на міжнародний фотоконкурс Bird in Flight Prize. Уже третій рік поспіль редакція Bird in Flight проводить його з метою підтримати авторів, які відступають від стандартів.

Брати участь у Bird in Flight Prize можуть фотографи з усього світу, обмежень за темами немає. Для участі потрібно відправити серію фотографій (від 5 до 12 зображень). Заявка також може містити інші мультимедійні дані. Вартість подачі — € 15. Проєкти приймаються до 30 серпня 2020 року.

Цього року у складі журі:

  • кураторка, фотодиректорка Financial Times FT Weekend Magazine Емма Боукетт (Велика Британія)
  • художник, викладач факультету фотографії в Королівській академії мистецтв у Гаазі Арі Верслуіс (Нідерланди)
  • кураторка, художня керівниця міжнародного фестивалю фотографії Cortona On The Move Аріанна Рінальдо (Іспанія)
  • фотограф, засновник об’єднання «Українська фотографічна альтернатива» (UPHA) Міша Педан (з України, живе в Швеції)
  • кураторка Музею фотографії в Кракові Агнешка Ольшевська (Польща)
  • фотограф, переможець Bird in Flight Prize ’19 Шадман Шахід (з Бангладеш, живе в Нідерландах)
  • публіцист, лектор, фотограф Колін Панталл (Велика Британія)

Журі обере десять найкращих проєктів конкурсу, які будуть опубліковані на Bird in Flight. Переможця оголосять 30 жовтня. На нього чекає премія у розмірі €2 000.

У спеціальній номінації Samsung Readers’ Choice Award переможця назвуть читачі. У ній братимуть участь 30 проєктів, які відбере редколегія Bird in Flight. Найкращу серію визначать читачі шляхом відкритого голосування на сайті конкурсу. Переможець отримає приз від партнера премії Samsung — смартфон Galaxy S20 Ultra.

Ще 25 фотографів зможуть взяти участь у портфоліо-ревю від членів журі. Цього року ревю проєктів відбудеться онлайн. Вартість подачі проєкту на відбір для портфоліо-ревю — додатково €10.

Bird in Flight Prize проходить щорічно з 2018 року. У минулому році переможцем став бангладешський фотограф Шадман Шахід з проєктом «Без пощади». У конкурсі брали участь фотографи з 57 країн. Проєкти фіналістів 2019 року можна подивитися на Bird in Flight.

Детальніше ознайомитися з умовами та подати проєкт на Bird in Flight Prize ’20 можна на сайті конкурсу.

Нове та Найкраще

6 200

658

583
938
Більше матеріалів