Politico опублікувало повний план дій на випадок смерті Єлизавети II

Видання Politico оприлюднило деталі масштабної операції з забезпечення безпеки у країні після смерті королеви Єлизавети II під назвою «Лондонський міст». Раніше ці документи публікували в неповному вигляді у британських ЗМІ.

План уряду розрахований на 10 днів, що слідують після смерті королеви. У ньому детально описано, якою буде траурна церемонія, яку інформацію передадуть пресі й навіть те, яким чином труну Єлизавети II доставлять у Лондон звідти, де помре монархиня. При цьому видання зазначає, що поява документів не свідчить про погіршення здоров’я королеви, якій зараз 95 років.

Читайте також: Смерть Її Величності

У день смерті монархині на сайті королівської родини розмістять чорну сторінку з короткою заявою, що підтверджує смерть Єлизавети II. На сайті уряду і на всіх сторінках державних відомств у соцмережах з’являться чорні банери. Таким акаунтам буде заборонено публікувати матеріали з неекстреними новинами, а також робити репости. У країні оголосять хвилину мовчання і запустять пам’ятні салюти, а в соборі Святого Павла пройде поминальна служба. Також цього дня прем’єр-міністр зустрінеться з новим королем Чарльзом, а о 18:00 той виступить зі зверненням до нації.

На п’ятий день після смерті труну з тілом королеви перевезуть із Букінгемського палацу до Вестмінстерського, де вона буде відкритою для публіки 23 години на добу протягом трьох днів. Похорон Єлизавети II відбудеться на десятий день після смерті. Вона буде похована в меморіальній каплиці короля Георга VI. Дату оголосять днем ​​національного трауру, але при цьому не будуть вважати вихідним, якщо вона випаде на будень.

Єлизавета II — монарх, який найдовше править в історії Сполученого Королівства, і світовий рекордсмен. 95-річна королева управляє Великою Британією вже 69 років і є найстарішим діючим головою держави у світі. Її синові — спадкоємцю британського престолу принцу Чарльзу — 72 роки.


Фото: Christopher Furlong / POOL / AFP

Нове та Найкраще

6 044

594

550
885
Більше матеріалів