Фільм «Носоріг» Олега Сенцова переміг на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі

Стокгольмський міжнародний кінофестиваль оголосив переможців 2021 року: найкращим фільмом стала кримінальна драма «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова. Картина отримала головний приз фестивалю — «Бронзового коня», а Сергій Філімонов, який зіграв у ній, удостоївся нагороди в номінації «Найкращий актор».

«Носоріг» — другий повнометражний фільм Олега Сенцова. Світова прем’єра стрічки відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти». Зйомки кримінальної драми проходили у Кривому Розі, Львові та Києві. Головні ролі виконали Сергій Філімонов, Євген Черніков, Євген Григор’єв та Аліна Зевакова. В український прокат картина вийде 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Олег Сенцов: «Сцену, яку я зняв, через десять років будуть викладати в кіношколах»

«Носоріг» створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Картина ґрунтується на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє у кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Стокгольмський міжнародний кінофестиваль — найбільший кінофестиваль Швеції, заснований 1990-го. Його лауреатами в різні часи були Ларс фон Трієр, Квентін Тарантіно, Гаспар Ное, Йоргос Лантімос та інші. Цього року фестиваль проходить з 10 до 21 листопада, за Гран-прі разом із «Носорогом» боролися 15 фільмів.

Нове та Найкраще

6 160

644

575
917
Більше матеріалів