Православна церква України розвінчала міф, що жінкам не можна відвідувати храм під час менструації

Православна церква України (ПЦУ) розвінчала міф про те, що жінка не може заходити до храму під час менструації, оскільки у ці дні нібито стає «нечистою» і своєю присутністю «оскверняє» церкву. Представники ПЦУ зазначили, що через подібні помилкові уявлення багато дівчат і жінок перестають відвідувати храм.

«Жіночий організм, створений Господом, прекрасний і не може стати „нечистим“ через природні фізіологічні процеси», — наголосили у ПЦУ. Там додали, що старозавітні норми, які визначали, що «чисто», а що ні, здебільшого стосувалися практичного боку та норм гігієни. Те, що було «нечистим», означало ризики хвороб, інфекцій та запалень, тому підпадало під заборону.

Церква говорить про те, що у ХХІ столітті існує безліч гігієнічних засобів, які жінки можуть використовувати у своїх потребах. У ПЦУ нагадали, що єдиним джерелом скверни в людині може стати її серце, якщо ним заволодіє зло, — і це не залежить від статі або дня календаря.

Читайте також: «Христос теж міг би заразитися»: Муфтій, рабин і священники — про епідемію, карантин та онлайн-служби

У вересні Православна церква України запустила офіційний мобільний додаток «Моя церква» — із переліком молитов, релігійних свят і найближчих до користувача храмів.

Нове та Найкраще

6 164

647

575
920
Більше матеріалів