Роттердам розбере міст заради яхти Джеффа Безоса

Влада нідерландського портового міста Роттердам оголосила, що історичний сталевий міст Koningshaven частково розберуть, щоб пропустити в море яхту Y721 засновника компанії Amazon Джеффа Безоса. Мільярдер має сплатити всі витрати, повідомляє The Guardian.

Гігантська яхта Безоса вартістю $485 мільйонів дуже велика для знаменитого роттердамського мосту, побудованого в 1878 році. Його відновили після нацистських бомбардувань під час Другої світової війни. У 2000-го об’єкт оголосили історичною пам’яткою.

Верф міста Алблассердам, яка будує трищоглове судно для Безоса, попросила раду Роттердама прибрати центральну частину мосту, щоб яхта заввишки 40 метрів могла пройти. «Це єдиний шлях до моря», — зазначають у мерії Роттердама.

Таке рішення обурило деяких жителів міста, оскільки після капітального ремонту у 2017 році місцева рада обіцяла, що міст більше ніколи не розбиратимуть. Демонтаж займе кілька тижнів та пройде влітку. У мерії наголосили, що споруду відновлять у її нинішньому вигляді за рахунок коштів Безоса.

58-річний Джефф Безос входить до трійки найбагатших людей світу, його статки оцінюють у $176 мільярдів. Торік бізнесмен пішов з посади гендиректора Amazon, ставши її виконавчим головою. Мільярдер також володіє космічною компанією Blue Origin, газетою The Washington Post та іншими проєктами.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 249

683

596
951
Більше матеріалів