Disney уперше обігнав Netflix за кількістю передплатників

Компанія Walt Disney обігнала стримінговий сервіс Netflix за кількістю передплатників, ставши першою, кому це вдалося, повідомляє Deadline.

За підсумками третього фінансового кварталу кількість користувачів сервісів Disney зросла до 221,1 мільйона осіб. Це майже на пів мільйона більше, ніж у Netflix. До сервісів Disney входять Disney+ (152 мільйони передплатників), Hulu (46,2 мільйона) та ESPN+ (22,8 мільйона).

Водночас компанія оголосила про підвищення вартості передплати Disney+ до $8 з рекламою та до $11 — без неї. Нові тарифи почнуть діяти у грудні. Передплата на Hulu також зросте від $1 до $2 на місяць залежно від тарифного плану.

У 2017-му Disney зробив ставку на створення потокового сервісу, який би конкурував із Netflix. Через п’ять років компанії вдалося добитися цього. Однією з причин успіху аналітики називають запуск серіалів «Обі-Ван Кенобі» та «Міз Марвел» на платформі Disney+ у 2022-му. Компанія розраховує, що до осені 2024 року кількість її передплатників становитиме 245 мільйонів осіб.

Наприкінці липня Netflix оголосив про втрату майже мільйона глядачів у другому кварталі цього року, що стало наймасштабнішим падінням кількості користувачів в історії компанії. Наразі Netflix має 220,7 мільйона передплатників у всьому світі.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів