Ілюстраторка намалювала карикатури на українок, які виїхали за кордон, — її звинуватили в мізогінії

Ілюстраторка Абрикос Абрикосовий опублікувала серію з п’яти карикатур на українок, які виїхали за кордон під час війни. На кожному зображенні авторка розмістила цитати, почуті від різних жінок.

У поясненні до ілюстрацій Абрикос написала, що не засуджує жінок, які виїхали, але вважає заборону на виїзд чоловікам призовного віку несправедливою.

бо хтось мусить 4
бо хтось мусить 3
бо хтось мусить 2
бо хтось мусить
бо хтось мусить 5

Пост викликав обурення користувачів соціальних мереж. Авторку звинуватили у мізогінії через зневажливе зображення жінок та в «поширенні кремлівських наративів».

Ілюстраторка каже, що вражена рівнем агресії в коментарях під своїми роботами.

«Шкода, що не всім зрозуміло, що йдеться не про всіх жінок, а окрему, на щастя, маленьку, але голосну вибірку. Мені це здавалося очевидним», — розповіла Абрикос Bird in Flight. Ілюстраторка також запевнила, що використані в роботах цитати реальні. Вона чула їх від знайомих, жінок в евакуаційних автобусах та в пунктах переселенців за кордоном.

Раніше художниця Kinder Album опублікувала «Комікс не про біженців». У ньому вона зобразила свою колишню подругу, яка виїхала з України кілька років тому, а під час війни стала з-за кордону повчати українців, як правильно поводитися. Тоді художницю теж критикували за образу українців.


Усі зображення: Абрикос Абрикосовий

Нове та Найкраще

6 158

644

575
916
Більше матеріалів