Netflix відкриває власну студію відеоігор у Фінляндії

Компанія Netflix оголосила про заснування нової студії відеоігор у Гельсінкі. Її очолить колишній виконавчий директор студій Zynga та Electronic Arts Марко Ластікка.

Це буде вже четверта студія Netflix, яка займатиметься виробництвом ігор. Раніше компанія придбала студії Next Games, Night School Studio та Boss Fight Entertainment. Вибір Гельсінкі у Netflix пояснили тим, що там працюють одні з найталановитіших розробників ігор у світі.

«Це ще один крок у створенні ігрової студії світового класу, яка надаватиме різноманітні та оригінальні ігри — без реклами й покупок у програмі — для сотень мільйонів користувачів у всьому світі», — кажуть у компанії.

Останніми роками Netflix демонструє зростаючий інтерес до ігрової індустрії. Зокрема, стримінговий сервіс випустив мультсеріал «Аркейн: Ліга легенд» на основі гри League of Legends, а також серіал Cyberpunk: Edgerunners на основі Cyberpunk: 2077. Крім того, Netflix співпрацює з Ubisoft у процесі створення серіалу Assassin’s Creed за мотивами однойменної відеогри. Поки незрозуміло, планує нова студія розробляти ігри виключно для мобільних пристроїв чи також націлиться на ринок домашніх консолей.

Влітку Netflix оголосив про втрату майже мільйона передплатників, що є антирекордом у історії компанії. Наразі стримінговий сервіс має понад 220 мільйонів передплатників у всьому світі.

Нове та Найкраще

6 203

659

583
940
Більше матеріалів