В Україні зведуть першу школу, надруковану на 3D-принтері

У Львові наступного року планують звести першу в Україні школу, створену за технологіями 3D-друку. Про це розповіли у студії balbek bureau, яка відповідає за архітектурну та інтер’єрну концепцію споруди.

Розпочати роботи планували в жовтні цього року, але через масовані обстріли українських міст прибуття 3D-принтера та приїзд іноземних фахівців, які з ним працюють, вирішили перенести. Тепер будівництво заплановано на перші весняні теплі дні, сприятливі для робіт із бетоном. Більшість використаних матеріалів матимуть локальне походження.

balbek-bureau-school (3)
Зображення: balbek bureau
balbek-bureau-school (2)
Зображення: balbek bureau
balbek-bureau-school (4)
Зображення: balbek bureau
balbek-bureau-school (1)
Зображення: balbek bureau
balbek-bureau-school (5)
Зображення: balbek bureau

На друк одноповерхової будівлі піде приблизно місяць. Це буде корпус для учнів початкових класів школи № 23 на вулиці Варшавській. Довкола споруди хочуть розмістити спортивні й ігрові майданчики, облаштувати якісний простір для потреб дітей. Проєкт є ініціативою гуманітарного фонду Team4UA, її реалізують за підтримки Львівської міської ради.

Раніше студія balbek bureau показала проєкт тимчасового житла для українських біженців, а також концепцію меморіального комплексу біля зруйнованого мосту в Ірпені.

Нове та Найкраще

6 196

652

582
934
Більше матеріалів