Фільм «20 днів у Маріуполі» здобув нагороду на кінофестивалі «Санденс»

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» українського режисера та кореспондента Associated Press Мстислава Чернова відзначили призом глядацьких симпатій на американському фестивалі незалежного кіно «Санденс». Картина брала участь у конкурсній програмі World Cinema Documentary Competition.

Стрічка фіксує початок російського вторгнення у Маріуполі, де автор перебував з 24 лютого разом із фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко. Вони знімали обстріли міста, роботу лікарів та численні жертви серед мирного населення. Журналісти провели в оточеному росіянами Маріуполі майже три тижні.

«Для нашої команди це не досягнення, це честь, — сказав Мстислав Чернов на церемонії нагородження. — Сподіваюся, цей фільм не лише приверне увагу та підтримку міжнародної спільноти, але й стане постійним свідченням російського вторгнення в Україну та потенційних військових злочинів у Маріуполі».

Минулого року Мстислав Чернов і Євген Малолєтка отримали кілька нагород за свою роботу в Маріуполі. Серед них — премія «За свободу преси» від організації «Репортери без кордонів».

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів