Зеленському знову відмовили у виступі на врученні «Оскара»

Американська кіноакадемія другий рік поспіль відмовила у виступі на церемонії вручення премії «Оскар» президенту України Володимиру Зеленському. Про це пише Variety з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, представник голлівудського агентства WME Майк Сімпсон звернувся до академії з проханням включити до програми «Оскара» виступ Зеленського, але йому відмовили. Академія не стала коментувати ситуацію. Сімпсон представляє режисера Аарона Кауфмана, який разом із Шоном Пенном зняв документальний фільм «Суперсила» про Зеленського.

«Незрозуміло, чим обґрунтована цьогорічна відмова, — зазначає видання. — Однак академія традиційно вважає за краще фокусуватися на внеску кіноспільноти і триматися подалі від усього політичного».

Під час минулорічної церемонії організатори вшанували жертв російсько-української війни хвилиною мовчання. Протягом року президент України виступав по відеозв’язку на різних глобальних подіях, серед яких Каннський і Берлінський кінофестивалі, а також «Золотий глобус».

Церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться 13 березня. Цього року за статуетку змагатиметься документальна стрічка «Будинок зі скалок» данського режисера Сімона Леренга Вільмонта, яка розповідає про дитячий притулок на Донбасі.


Фото: Володимир Зеленський під час звернення до учасників Берлінале / Офіс Президента України

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів