Екоактивісти вимастили фарбою скульптуру Дега у найбільшому музеї Вашингтона

Кліматичні активісти спробували пошкодити скульптуру Едгара Дега «Маленька чотирнадцятирічна танцівниця» у Національній галереї мистецтва у Вашингтоні. Про це пише The Washington Post.

Акцію провела вранці 27 квітня група Declare Emergency, двоє членів якої вимастили фарбою захисний корпус і постамент скульптури. Вони вимагали від президента США оголосити надзвичайний кліматичний стан і зупинити видачу дозволів на видобуток горючих корисних копалин. Активістів затримали — це 54-річний Тім Мартін з Північної Кароліни та 53-річна Джоанна Сміт із Нью-Йорка.

«Ми розуміємо цінність і важливість мистецтва в нашому суспільстві, а також знаємо, що воно і все, що ми любимо, буде під загрозою, якщо ми не впораємося з надзвичайною кліматичною ситуацією», — заявили в Declare Emergency.

Галерея прибрала роботу з експозиції та почала перевірку нанесеної шкоди. Директорка музею Кайвін Фельдман засудила поведінку членів Declare Emergency.

Цей інцидент є одним із серії протестних акцій, влаштованих останнім часом у музеях по всьому світу. Раніше екоактивісти націлювалися на роботи Вермеєра, Моне, Ван Гога та Рубенса, обливаючи твори фарбою, супом чи картопляним пюре.

Нове та Найкраще

6 258

686

597
958
Більше матеріалів