У Каннах заборонили протести на території кінофестивалю

Влада французького міста Канни заборонила протестні акції вздовж набережної Круазет під час проведення Каннського кінофестивалю, який стартує цього тижня. Про це пише Variety.

З початку березня у Франції тривають масові протести проти пенсійної реформи. У Каннах під час проведення кінофестивалю заплановані принаймні два такі заходи. 19 травня на території готелю Carlton на набережній Круазет протестуватимуть працівники туристичної сфери. А 21 травня найбільше французьке профсоюзне об’єднання CGT проведе демонстрацію на бульварі Карно, що далеко від фестивальних локацій.

Читайте також: У Франції не вщухають масові протести. Ось як вони впливають на популярну культуру та навпаки

У Каннах обмежують демонстрації вздовж набережної Круазет після теракту в Ніцці 2016 року. Представниця CGT Селін Петі каже, що майже два тижні безуспішно вела переговори з місцевою та регіональною владою, аби та дозволила провести мітинги. «Окрім пенсійної реформи ми також засуджуємо ставлення до жінок у світі кіно, але влада не хоче, щоб ми заплямували блискучий імідж Каннського кінофестивалю», — заявила Петі.

У CGT, яке є одним із засновників Каннського кінофестивалю, погрожують організаторам відключенням електроенергії на його локаціях. «Ми хочемо трохи місця, щоб висловитися і бути почутими, ми хочемо провести пресконференцію та піднятися сходами Палацу фестивалів, — зазначають там. — І організатори мають це розуміти, якщо не бажають проблем».

Востаннє масштабні демонстрації у Каннах відбувалися у 2004 році. Тоді тисячі людей протестували проти змін до законодавства, внесених урядом президента Жака Ширака: вони стосувалися виплат по безробіттю. Торік Каннський кінофестиваль супроводжувався численними акціями на підтримку українців.

76-й Каннський кінофестиваль відбудеться з 16 до 27 травня. В основному конкурсі одразу шість фільмів зняті жінками-режисерами — це фестивальний рекорд.


Фото: Depositphotos / tanka_v

внаслідок автотарану на Англійській набережній загинули понад 80 людей

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів