Мартін Скорсезе анонсував новий фільм про Ісуса після зустрічі з папою римським

Американський режисер і сценарист Мартін Скорсезе планує зняти фільм про Ісуса Христа. Про це він заявив після зустрічі з папою римським Франциском у Ватикані 27 травня, пише Variety.

«Я відповів на звернення понтифіка до митців єдиним відомим мені способом: придумавши й написавши сценарій для стрічки про Ісуса. І я збираюся його знімати», — зазначив 80-річний Скорсезе. Він припустив, що це може бути його наступний фільм. Жодних деталей майбутньої картини режисер не розкрив.

Читайте також: Лук святості: Хто та у що вдягає папу римського

Нова стрічка може стати вже другою кінороботою Скорсезе про центрального персонажа Біблії. У 1988 році він зняв «Останню спокусу Христа» з Віллемом Дефо у головній ролі. У фільмі режисер торкався делікатних для церкви тем, накликавши на себе критику з боку релігійних організацій. А у 2016-му він випустив картину «Мовчання» — про священників-єзуїтів у Японії.

Останній на сьогодні фільм Скорсезе «Вбивці місячної квітки» минулого тижня дебютував на Каннському кінофестивалі. Це кримінальна драма з Леонардо Ді Капріо й Робертом Де Ніро у головних ролях. Дія стрічки відбувається в 1920-х роках у індіанському поселенні, де виявили нафтове родовище.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів