Журналістка Василіса Степаненко отримала престижну американську премію за воєнні репортажі

Українська кореспондентка Associated Press Василіса Степаненко стала лауреаткою американської премії Livingston Awards 2023. Цією нагородою, відомою як «Пулітцер для молоді», відзначають найкращих журналістів віком до 35 років. Розмір премії — $10 тисяч. Урочиста церемонія відбулася напередодні в Нью-Йорку.

22-річна Степаненко перемогла в номінації «Міжнародний репортаж» за серію відеоматеріалів під назвою «Рік війни», які викривають звірства путінської армії проти мирного населення України. Журі відзначило її репортажі, присвячені парамедикині Юлії Паєвській («Тайра») та звільненню міста Ізюм на Харківщині.

«Створені Василісою історії мали унікальну безпосередність і проникливу силу, яка яскраво свідчила про вплив війни в її країні, — зазначило журі. — Її особиста мужність, проявлена серед величезної небезпеки, підкреслює важливість битви за право говорити правду з місця подій».

У березні Василіса Степаненко отримала звання «Молодий талант року» від організаторів престижної британської премії RTS Awards. А у травні її нагородили Пулітцерівською премією разом із колегами по Associated Press — фотографом Євгеном Малолєткою та відеографом Мстиславом Черновим. Українці були єдиними представниками західних медіа, які працювали в оточеному російською армією Маріуполі на початку вторгнення.

Нове та Найкраще

6 278

699

601
958
Більше матеріалів