Італійського мафіозі спіймали завдяки футбольному фото

Одного з найнебезпечніших італійських злочинців затримали у Греції завдяки фотографії, на якій він святкує тріумф улюбленої футбольної команди. Знімок дозволив поліції виявити місцезнаходження підозрюваного, пише BBC.

Вінченцо Ла Порта протягом 11 років переховувався від правосуддя. Він був заочно засуджений за участь у злочинній організації, ухилення від сплати податків і шахрайство. Через зв’язки з неапольським мафіозним угрупованням «Каморра» чоловіка внесли до списку найнебезпечніших втікачів Італії.

Минулого тижня 60-річного Ла Порту затримали на грецькому острові Корфу. Раніше правоохоронці ідентифікували злочинця на фотографії вболівальників клубу «Наполі». Світлина була зроблена у місцевому ресторані після першої за три десятиліття перемоги команди в чемпіонаті Італії.

«Його видала пристрасть до футболу, — заявили в поліції. — Після тріумфу в чемпіонаті він не зміг втриматися від святкування».

Ла Порта зображений ліворуч у синій бейсболці з шарфом у руках

За словами свідків, останнім часом італієць працював у грецькому ресторані помічником шеф-кухаря. Після екстрадиції на батьківщину чоловіка очікує тюремне ув’язнення на 14 років.

Торік іншого італійського мафіозі, який ховався від правосуддя протягом двох десятиліть, вистежили у передмісті Мадрида завдяки панорамним фотографіям сервісу Google Street View.

Нове та Найкраще

8 308

1 015

832
1 287
Більше матеріалів